Skilsmissers følelsesunivers

"Skilsmissers følelsesunivers"


Flere tusinde mennesker bliver hvert år skilt i Danmark. I medierne bliver de mange skilsmisser ofte skildret som noget negativt. Det er sjældent, der bliver givet et detaljeret billede af de forskellige overvejelser og grunde, som fører til en skilsmisse. Mit arbejde med mennesker i mange år har givet mig et indtryk af, at der også er en anden virkelighed. Derfor har jeg interviewet 22 almindelige kvinder for at give danskerne et mere nuanceret indblik i hele skilsmisse problematikken. Interviewene af de 22 kvinderne har givet mig et mere broget billede, end jeg på forhånd havde forestillet mig. Det er stærke fortælling fortalt af nogle stærke kvinder, og deres fortællinger viser mig, at virkeligheden adskiller sig meget fra det billede, som medierne fremstiller.


Skilsmisse er ikke den lette og hurtige udvej på samlivsproblemer, som det ofte bliver påstået i medierne. Derimod kræver det ofte års overvejelser og mange tilløb, før ønsket om skilsmisse bliver ført ud i livet.


Bogen rummer de 22 kvinders fortællinger, men den rummer dog mere en det. Den giver også et bud på, hvorfor kvinderne følelsesmæssigt reagerer, som de gør - både før, under og efter skilsmissen. Følelserne skildres og analyseres via den eksistentielle psykologi.


Sideantal: 181 sider


Udgivelsesdato: 30. oktober 2012


Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og www.forlagetindblik.dk


ISBN: 978-87-92888-31-1